2023/2024

Ryan is een trans persoon met een kinderwens.
Gesteund door diens partner David trotseert Ryan de hobbelige weg naar het ouderschap.
Als je Ryan en David, allebei met volle baard, op straat tegenkomt zou je niet denken dat zij samen op biologische wijze een kind kunnen krijgen. En toch gaat die kinderwens wat hen betreft wel in vervulling. Ryan (die/hen) is trans non-binair en wil graag zwanger worden. Gesteund door diens partner David (hij/hem) trotseren ze alle hobbels op de weg naar het ouderschap. Een avontuur dat aanzet tot nadenken over hoe modern en inclusief onze samenleving eigenlijk is.

Amstelveen telt het grootste aantal joodse inwoners van Nederland. Waar de joodse gemeenschappen in de rest van het land al generaties krimpen, laat Amstelveen precies het tegenovergestelde zien. Een unieke ontwikkeling. Hoe werd Amstelveen het centrum van het joodse leven in Nederland?
In ‘Beth Amstelveen’ vertellen joodse Amstelveners van jong tot oud, vroom en vrij, inheems en import hoe dit zo is gekomen. We zien een levendige samenleving waar gemeenschapszin de boventoon voert. Een voetballende rabbijn, cabaret, joodse liederen, inburgeren, liefde en humor, het komt allemaal voorbij.
Door de verschrikkingen van de Holocaust wilden talloze Joodse Amsterdammers na de oorlog niet meer in Amsterdam wonen. Amstelveen was door de ligging en goede infrastructuur voor hen een aantrekkelijke plaats om zich te vestigen. En dit gold ook voor Joden uit de provincie waar het Joodse leven na 1945 vrijwel helemaal verloren was gegaan.

In opdracht van de TU Delft ontwikkelde BonteKoe Media deze uitleg over het UNESCO protocol HUL.
Opdracht was het maken van een film tijdens de Coronatijd, over het sterk veranderde idee over hoe om te gaan met water en watersteden in de huidige klimaat crisis

Voor de TU Delft ontwikkelt BonteKoe Media in samenwerking met Inbetween videoproducties een documentaire serie over het onderzoek naar de Gezonde Havenstad, nu en in de toekomst.

De Nederlandse zakenman Michel Kappen en de Italiaanse blinde accordeonvirtuoos Valentino Zagatti zijn verenigd door hun passie voor single malt Schotse whisky. Net na de Tweede Wereldoorlog, op elfjarige leeftijd, verloor Valentino Zagatti zijn gezichtsvermogen toen een mijn ontplofte. Hij werd een professionele accordeonist, gaf schitterende concerten en ontving allerlei onderscheidingen. Zagatti trouwde en werd vader van twee kinderen. Op een dag besloot hij te stoppen met roken en het gespaarde geld te gebruiken om elke maand een fles single malt Scotch Whisky te kopen. Een beslissing die hem uiteindelijk miljonair maakte. De unieke connectie tussen Valentino Zagatti en Michel Kappen maakte het mogelijk dat Nederland nu de meest unieke whiskycollectie ter wereld heeft

In de jaren tachtig vindt in Nederland een bijzondere actie plaats. Een petitie voor het recht op vrije emigratie van Sovjet-Joden wordt ondertekend door meer dan 1 miljoen mensen. Het is één van de grootste solidariteitsacties die ons land ooit heeft gekend en die ook internationaal opzien baart.

 Schrijfster en historica Aline Pennewaard gaat in deze film van Raoul de Zwart op zoek naar de initiatiefnemers van deze actie en ontmoet een aantal naar Israël geëmigreerde Sovjet-Joden, toentertijd jonge activisten of zogeheten ‘refuseniks’. Zij spreekt met oud rabbijn Awraham Soetendorp die destijds het boegbeeld van het Solidariteitscomité was.

Ook ontmoet zij Yosif Begun, Silva Zalmanson en Nathan en Avital Sharansky. REBELLIE VAN DE HOOP is een aanvulling op haar gelijknamige boek, dat zij schreef in opdracht van de Stichting Solidariteit voor de Joden in de Sovjet-Unie.

kom in contact

Wil je van gedachten wisselen over wat ik voor jou film of documentaire kan betekenen? Neem dan contact op!

KvK nummer: 24241656

Mede mogelijk gemaakt door BOOSTBrands

Algemene voorwaarden