Voordelen van een bedrijfsfilm

Internet is het medium om uw bedrijf te profileren en te promoten. Een bedrijfsfilm kan u hierbij helpen. Een goede bedrijfsfilm kunt u op bijvoorbeeld uw website of op YouTube plaatsen. Ook is een bedrijfsfilm ideaal voor off-line promotie. Zo kunt u hem gebruiken voor sales-presentatie, op de beurs of kan hij uitgedeeld worden in een winkel of op kantoor. Er zijn verschillende andere reden waarom u als bedrijf kan kiezen voor een bedrijfsfilm.

 

Informeren

In een bedrijfsfilm wordt gecommuniceerd om potentiele klanten te informeren over uw producten en diensten; het is dé manier om uw klanten een unieke indruk te geven van uw bedrijf. Zij zien namelijk meteen hoe uw bedrijf eruit ziet.

Communicatie

Daarnaast is een bedrijfsfilm de ideale manier om intern en extern te communiceren over veranderingen bij bijvoorbeeld fusies, overnames of uitbreidingen binnen uw bedrijf. Het is een gemakkelijke manier om klanten, leveranciers en medewerkers op de hoogte te houden.

Versterken imago

Verder is een bedrijfsfilm zowel intern als extern goede voor de identiteit en het imago doordat het een goed beeld geeft van de organisatie. Een bedrijfsfilm zorgt ervoor dat potentiele klanten meer betrokken raken bij uw bedrijf. Zij zien de mensen achter het bedrijf. Bovendien wekt een goede, professionele bedrijfsfilm vertrouwen op bij bezoekers van uw site. Verschillende onderzoeken laten zien dat een bedrijfsfilm een overtuigende manier is om te communiceren. De boodschap in een film wordt vele malen beter onthouden door uw potentiële klanten dan een geschreven verhaal.

Multifunctioneel inzetbaar

Een bedrijfsfilm kan voor verschillende doelen ingezet worden; hij is multifunctioneel. Er kan hierbij gekozen worden voor bijvoorbeeld een korte, krachtige versie voor op internet ter aankleding van je website of voor een iets uitgebreidere versie voor op DVD. Deze kan gebruikt worden in een sales-presentatie, op een beurs of deze kan uitgedeeld worden of gedraaid worden in een winkel of op kantoor.

 

Trekt de aandacht

Het bewegende beeld van uw bedrijfsfilm trekt de aandacht en bezoekers waarderen een bedrijfsfilm van harte. Ook geeft een bedrijfsfilm naast een snelle samenvatting van uw diensten een goed gevoel bij uw bezoekers; hij komt vaak een stuk persoonlijker over dan een verhaal. Bezoekers bekijken bijvoorbeeld op een website sneller een bedrijfsfilm dan een aantal foto’s.
35% van de bezoekers op uw site klikt op het filmpje
85% kijkt het helemaal
20% toegenomen telefonische aanvragen bij bedrijven met een filmpje op hun site

Vergroten naamsbekendheid

Uw bedrijfsfilm kan op verschillende manier ingezet worden. Door bijvoorbeeld het platform internet- met een ongekend groot publiek- te gebruiken zal uw naamsbekendheid aanzienlijk worden vergroot. Met een korte bedrijfsfilm op websites als Youtube, Googlevideo en uw eigen website worden een hoop (potentiële) klanten bereikt kunnen worden.

Krachtig medium

Met het medium film wordt u de gelegenheid geboden om snel en doeltreffend te laten zien wie u bent, waar u zit en wat u doet. Met een goede, pakkende bedrijfsfilm kunnen uw klanten in enkele minuten geprikkeld worden om contact met uw bedrijf op te nemen.Alles komt krachtiger over met een audiovisueel product.

Voldoen in behoeften

De wereld om ons heen verandert en steeds meer wordt audiovisueel geregeld. Als bedrijf is het belangrijk om in deze behoeften te voorzien. Door middel van een bedrijfsfilm kunnen potentiële klanten op een moderne manier bereikt worden. Daarnaast biedt u als bedrijf uw potentiële klanten iets waar andere bedrijven op de markt nog niet over beschikken. Een bedrijfsfilm is daarom een goede manier om u te onderscheiden van de concurrent.

Registratie

Een bedrijfsfilm geeft een blijvend beeld van uw organisatie met hierin een duidelijke boodschap. Deze herinnering wordt bewaard en is op een professionele manier geregistreerd. Op deze manier kan later altijd teruggekeken worden